Vadstena blev deras nya hem

Efter några års flyttande över nästan hela Sverige fastande Karolina och Johan Jeppsson för Vadstena, Karolinas barndomsstad. Tillsammans med barnen Karl och Viggo bor de nu i en trivsam villa precis vid Vättern.

-Att jag har min anknytning hit spelar ju in, men det som blev avgörande var
närheten till allt, säger Karolina.

Och hon är inte ensam om att ha ”flyttat hem”, flera av hennes vänner har gjort samma sak. Att både ha närhet till det mysiga stadsmyllret med kaféer och restauranger, och samtidigt kunna ge sig ut i den rofyllda naturen längs Vätternstranden är den perfekta mixen, anser paret. Både Karolina och Johan jobbar i Linköping, som också ligger på bekvämt pendlingsavstånd från hemmet.

För Johan, som ursprungligen kommer från Skåne, var flytten till Vadstena förknippad med både förväntningar och fördomar. Men han trivs. Med vattnet, med staden och med livet som Vadstenabo.
-Det är en levande stadskärna året om, går du ner på stan i november är det mycket folk i rörelse då också, säger Johan.

Familjen Jeppsson är ett typexempel på hur Vadstena faktiskt är den perfekta orten för en barnfamilj, en trygg uppväxtmiljö men med ett rikt utbud av både skola, förskola och föreningsliv.
– Här finns ju allt vi behöver, menar Karolina.

Vilka är de största fördelarna med att bo i Vadstena?

Henric Fyhr, 34 gift och
två barn:
–Närheten till allt. Att bo i en liten stad som har nära till storstäder är bra, om man nu vill åt det utbudet. För barnens skull är Vadstena en lugn, mindre stad.

Malin Liljeberg, 38, gift
och två barn:
– Det sociala nätverket med andra föräldrar och att det finns mycket för barnen. Jag gillar småskaligheten, att du kan ta dig överallt till fots eller cykel.

Johan Liljefors, 46, förlovad
och två barn:
– Vattnet är nummer ett, men miljön och naturen i stort. Du har bad och skog på sommaren, och när till skidspåret på vintern. Det är enkelt att bo i en småstad.