Dansare

Dans

Är du intresserad av dans är du välkommen till kulturskolans dansgrupper. Inom dansen erbjuder vi flera olika inriktningar.

Dans
Inom dansen kan du få prova på olika stilar och uttrycksformer. Du kan välja mellan barndans, dansmix, modern jazz och jazzdans med inslag av Streetdance. Tillsammans upplever vi dansglädjen och gemensamt skapar vi en kreativ miljö. Du får på så sätt möjlighet att växa som dansare och människa. Du utvecklar din kroppskontroll, musikalitet, sceniska uttryck samt dina danstekniska färdigheter.

Barndans åldrar 6-8 år
Under lekfulla former tränar du kroppskontroll, balans, rytmik, musikalitet och rörelseförmåga. Vi arbetar även med enklare danskomibinationer.

Dansmix åldrar 8-10 år
På ett lustfyllt sätt upptäcker vi tillsammans olika dansstilar såsom jazzdans, modern dans och Street Dance. Vi arbetar även med teknik, danskombinationer samt improvisation.

Modern jazz åldrar 10-12 år
Modern jazz är en mix mellan jazzdans och modern och nutid dans. Utifrån jazzen arbetar vi med rytmik, musikalitet, koordination och uttryck som vi mixar med den moderna dansens golvarbete, rörelseflöde och improvisationsarbete. Lektionerna består av uppvärmning, teknik och styrketräning samt danskombinationer.

Jazzdans med inslag av streetdance åldrar 13-15 år samt från 16 år och uppåt.
Du får prova på jazzdansens olika element musikalitet, koordination, rytmik och uttryck i kombination med Streetdancens tuffare rörelser och funkiga rytmer. Lektionerna består av uppvärmning, teknik och styrketräning samt danskombinationer.

Tider

Måndagar

15,30-16,20 Modern jazz 9-12 år

16,20-17,00 Barndans 4-5 år

17,00-17,40 Barndans 6 år

17,45-18,30 Dansmix 7-8 år

18,45-19,45 Jazz med streetinfluenser 13 år och uppåt

Tiderna kan komma att förändras beroende på era önskemål. Även fler deltagare kan förändragruppindelning och tider.

Lokal

Fritidscentrum vid Stora Torget

Kontakt

Kulturskolan
Fritidschef: 150 56
Expedition: 152 09
Besöksadress:
Borgmästargatan
Skicka e-post