julgran gran

Här hittar du schema för julgranshämtning

Publicerad 2018-01-10

Nu hoppas vi att ni har dansat ut julen, för snart är det dags för julgranarna att få ny användning. Här kan du se när vi hämtar granar i just ditt område.

Du som bor i villa i Vadstena kommun kan få julgranen hämtad utan kostnad. Även andra träd och buskar som använts som juldekoration kan lämnas. Granen ska lämnas vid sopbilens stoppställe senast kl 6:00 på hämtningsdagen. Du som bor i lägenhet kontaktar din fastighetsägare om var julgranen kan lämnas.

– Allting körs till Tuddarps avfallsanläggning för att flisas, och det blir sedan fjärrvärme och el. Ett miljösmart sätt att ta tillvara på de granar som prytt hemmen under julen, säger Jens Lövgren, miljösamordnare på Motala kommun.

Förra året samlades cirka 3000 julgranar in. Energin som man får ut av dem räcker till att värma två villor under ett helt år.

Tänk på:

Julgranen får inte vara förpackad i en säck eller liknande.Julpyntet måste vara borttaget.Detta gäller inte plastgranar. Dessa får du lämna till en second hand-butik eller slänga på Tuddarps återvinningscentral.

Hämtningsschema

15-16 januari: Vadstena
17 januari: Rogslösa, Borghamn