chefer ekonomichef kommundirektör socialchef

Lär känna kommunens nya chefer

Publicerad 2017-08-18

Efter semestern kan vi hälsa välkommen till tre nya chefer i kommunen; Henrik Hendeby tf kommundirektör, Desirée Svanberg socialchef och Erik Hagström ekonomichef. Vi passade på att ställa tre snabba frågor till dem.

1. Vad är mest spännande med ditt nya uppdrag?

Henrik: Uppdraget som kommundirektör är spännande då jag som högste tjänsteman i min hemkommun nu får vara med att utveckla Vadstena kommun till en ännu bättre plats octt leva och verka i. Då mitt uppdrag som tillförordnad kommunchef är att överbrygga mellan två ordinarie kommundirektörer tänker jag inte dra igång massor av nya projekt. Jag vill att vi lugnt och metodiskt tar oss an de utmaningar vi står inför. På kort sikt ska vi bland annat jobba vidare med bostads- och lokalförsörjningen, det nya styrsystemet och att vi får till en budget som speglar den verksamhet våra uppdragsgivare vill att vi ska bedriva.
Desirée: Att få lära känna organisationen och förstå hur man arbetar, förvalta och utveckla på sikt! Spännande med alla nya kontakter.
Erik: Har tidigare jobbat i privat sektor så det ska bli spännande att byta miljö och ta med de erfarenheter man har därifrån till den kommunala världen, och förhoppningsvis tillsammans med alla andra kunna bidra till en utveckling av Vadstena.

2. Vad gör du när du inte jobbar?

Henrik: När jobbet inte gäller kopplar jag gärna av i vårt växthus, snickrar, luftar min motorcykel och försöker att vara en bra morfar.
Desirée: Blir inte så mycket tid över till annat, läser böcker, umgås med familj och vänner, en och annan golfrunda. Jag tog grönt kort förra året så jag är väldigt grön!
Erik: Med familj och tre barn så blir det ganska naturligt vad man gör merparten av tiden när man inte jobbar. Träning försöker jag alltid få in på schemat dock och OM jag hade haft mer tid hade jag spelat mer golf, lyssnat på fler podcasts, kollat på mer fotboll på TV, läst fler böcker mm. Nu försöker jag få in detta i små doser. Semestrar spenderas gärna i skidbacken eller på varmare breddgrader

3. Hur gör man för att få dig på gott humör?

Henrik: Möta mig med ett leende.
Desirée: Det är inte så svårt för jag har lätt till skratt. Bjud på dig själv och berätta något roligt från din vardag!
Erik: Hålla budget :-)