Livsstilslpppet Stina Blackstenius

Livsstilsloppet + Stina Blackstenius = löparfest!

Publicerad 2016-09-23

För tredje året i rad genomfördes Livsstilsloppet i Vadstena. I år passade även kommunen och vadstenaborna på att fira Stina Blackstenius framgångar i OS.

På torsdagskvällen var hela Rådhustorget fyllt av förväntningsfulla elever som laddade inför Livsstilsloppet 2016. Dessutom väntade de på att få möta Vadstenas egen fotbollstjärna Stina Blackstenius.

- Stina, Stina, Stina, ropade eleverna! Och så plötsligt hördes mullrande motorcyklar som rullade in på torget och på en av motorcyklarna satt OS-hjältinnan med den svenska fanan vajande. Väl uppe på scenen överlämnade kommunfullmäktiges ordförande Magnus Gustavsson ett stort fång blommor samt en målning som föreställer Stina i full aktion på fotbollsplanen. Målningen är utförd av konstnären Anna Falk.

Efter firandet var det dags för Livsstilsloppet och Stina gav startsignal för den första gruppen att ge sig av.

Totalt startade över 600 elever. Dessutom deltog både föräldrar och sponsorer. Som en extra belöning fick alla deltagare, efter målgången, fotograferas tillsammans med en leende Stina som var iförd en blå landslagströja med nummer 11 på. Runt halsen hängde en äkta OS-silvermedalj.

Motionsloppet är en del av metoden Livsstil 2000 som har till syfte att få ungdomar att lära sig en god livsstil genom att bland annat avstå från alkohol och tobak och för övrigt vara mån om sin hälsa. Stina Blackstenius deltog själv i Livsstil 2000 när hon var elev i grundskolan i Vadstena. Livsstil 2000 är Vadstena kommuns bidrag till den nationella ANDT-strategin (arbetet mot Alkohol, Narkotika, Dopning och Tobak).