Bild på fasaden till Vadstena slott

Granskning av kommunens nya översiktsplan

Från den 16 oktober till den 20 december finns möjlighet att granska och tycka till om den nya översiktsplanen för Vadstena kommun.

Vadstena kommun har tagit fram ett förslag till en ny översiktsplan med tidshorisont år 2040.

En strategisk plan mot en hållbar framtid

Enligt plan- och bygglagen ska varje kommun ha en översiktsplan som vägledning för beslut om hur mark- och vattenområden och den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras.

Översiktsplanen har en viktig roll som måldokument och vägvisare mot en hållbar framtid och anger inriktningen för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön.

Under processen har privatpersoner och företag kunnat tycka till.

– Tack till alla er som har delat era synpunkter och engagerat er på möten. Er input har varit värdefull och hjälpt oss att fortsätta utveckla förslaget vidare, säger plan- och bygglovschef Anna Säfström.

Nu är det alltså dags för nästa steg, granskning av förslaget.
– Vi har vidareutvecklat det digitala förslaget och lagt till fler funktioner för att förbättra användarvänligheten, säger samhällsplanerare Karin Schalin.

Handlingar

Översiktsplanen är helt digital. Översiktsplanens text och tillhörande kartor finns även som separata dokument som kan laddas ner från webbsidan. Förslaget finns att ta del av på kommunens webbplats: