Spontidrottsanläggning fotboll ungdomar

Vi satsar på vår barn och unga, vi satsar på framtiden

Eftersom Vadstena inte bara har en lång historia och medeltida anor, utan också är en kommun med stark framtidstro och utvecklingspotential är satsningar på skola och utbildning avgörande. Här etablerar sig många barnfamiljer, och vi vill erbjuda en förskola och skola i toppklass.

I Vadstena finns tre förskolor, och tre grundskolor.  Dessutom är det nära till kommunal vuxenutbildning i Motala och till universitetet i Linköping

Det är tryggt och lätt att växa upp i Vadstena. Här finns både kulturskola och föreningsliv för en aktiv fritid, närhet till badplatser och dessutom gratis simundervisning för alla barn. För äldre barn och ungdomar finns Fritidscentrum, en träffpunkt för dig påmellanstadiet och uppåt. Här får du prova olika aktiviteter inom balnd annat musik, dans och målning. 

Även innerstan är lugn, här är ingen tung trafik och gatorna är gång- och cykelvänliga.

VISSTE DU ATT...

…alla barn i kommunen får möjlighet att lära sig simma vid 6 års ålder.
…vi just nu bygger en ny förskola som står klar i augusti 2015.
…alla elever i årskurs 7-9 har möjlighet att teckna kontrakt på att man vill avstå från tobak, alkhol och droger. Hålls kontraktet erbjuds en rad förmåner och resor. Under 2014 höll hela 82% av eleverna sina kontrakt!
…det bara finns ett enda trafikljus i hela kommunen.