Smultron händer omsorg stöd sommar röd

Odlingslotter

Vackert belägna vid Vätterns strand ligger Vadstena kommuns odlingslotter. Att arrendera en odlingslott är ett utmärkt sätt att kunna odla utan att behöva ha en egen trädgård. På odlingslotten är det tillåtet att odla frukt, bär, grönsaker och blommor. På odlingslotten får, till skillnad från på kolonilotter, ingen byggnad uppföras.

Vadstena kommuns odlingslotter ligger vid Birgittaområdet och består av 91 stycken lotter i olika storlekar mellan 50 och 100 kvadratmeter. Kommunen tillhandahåller vatten under sommarsäsongen samt kör ut högar med matjord på flera ställen vid lotterna. Det finns även två containrar för trädgårdsavfall på området .

Arrendeavgiften är 500 kronor per lott och år. För varje person som arrenderar en eller flera lotter uttas också en depositionsavgift på 1500 kronor. Depositionsavgiften återbetalas vid uppsägning av lotten om arrendatorn återlämnar lotten i rensat skick.

Uthyrningen sköts av kommunen. Just nu är dock alla våra odlingslotter uthyrda. Om du är intresserad av att arrendera en lott kan du ställa dig i kö. Se kontaktuppgifter och karta i menyn till höger.

KONTAKT

Vadstena kommun
Telefon: 0143-150 00
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35

Postadress:
592 80 Vadstena

Skicka e-post

Öppettider kommunhuset
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15
Lunchstängt 12-13


Gul pil Övriga kontaktuppgifter
Gul pilLämna synpunkt
Gul pilVanliga frågor