strand vättern sand

Badplatser

Vätterns klara vatten gör den till en populär badsjö. Officiella badplatser och naturbad finns på flera ställen. Vadstena kommun ansvarar för nedanstående officiella badplatser.

Vätterviksbadet

Ligger strax norr om Vadstena. Vid badet finns också Vadstena Camping belägen vilket betyder att det finns tillgång till allt vad en fyrstjärnig camping har att erbjuda.

Bårstad friluftsbad

Badet är beläget norr om Borghamn.

Järnevid friluftsbad

Badet ligger mellan Örberga och Nässja, väster om Vadstena.

Tycklingebadet

Badet ligger vid en av Vadstenas mest omtyckta promenadstråk (Tycklingerundan). Badplatsen har även hundbad som är markerat med en skylt. Att gå eller cykla till badet rekommenderas då du inte bör parkera bilen på själva gräsytan vid stranden. 

Tillgänglighetsanpassat badställe

I Vadstena tätort finns ett tillgänglighetsanpassat badställe. Du hittar det längst ner på Lastköpingsgatan vid folkhögskolan. En ramp finns för att kunna ta sig försiktigt ner i vattnet om du har svårt att gå eller behöver sitta i rullstol. Tänk på att det är ett naturbad med delvis småsten på botten. Använd gärna badskor så blir badet ännu mer njutbart. 

Hundbad

Hundbad finns på speciellt markerade ställen invid Bårstad- och Tycklingebadet.
Tänk på att hundar inte får vistas inne på de officiella badplatserna under perioden 1 juni – 15 september. På de markerade områdena får de bada året runt och det gäller även vid naturbaden.

Naturbad

På flera ställen i kommunen finns det naturbad. Till skillnad mot de officiella badplatserna finns det ingen tillgång till toaletter och kommunen genomför inte heller någon provtagning av vattenkvalitén. 
Viktigt att tänka på är att Strandpromenaden i tätorten räknas som naturbad.

Bilden visar Tycklingebadet som du lätt når från Vadstena tätort med cykel eller till fots.

KONTAKT

Vadstena kommun
Telefon: 0143-150 00
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35

Postadress:
592 80 Vadstena

Skicka e-post

Öppettider kommunhuset
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15
Lunchstängt 12-13

Ändrat öppethållande inför pingsthelgen.
Fredag 29 maj öppet 8-12


Gul pil Övriga kontaktuppgifter
Gul pilLämna synpunkt
Gul pilVanliga frågor