Tillfälligt stängda verksamheter

Folkhälsomyndigheten har i samråd med smittskyddsläkarna beslutat att förlänga de skärpta allmänna råden fram till 13 december. Därför kommer också nedanstående verksamheter fortsätta hålla stängt under den perioden. 

Simhallen

Simhallen kommer att hålla stängt för allmänheten och vara öppen endast för undervisning för grundskoleelever.

Ishallen

Ishallen kommer att hålla stängt för allmänheten men hålla öppet för undervisning för grundskoleelever. Hallen kommer att vara stängd för allt tävlingsspel, men vara öppen för idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Idrottshallar

Samtliga idrottshallar kommer att hålla stängt för allmänheten men vara öppna för undervisning för grundskoleelever. Hallarna kommer att vara stängda för allt tävlingsspel, men vara öppna för idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Biblioteken

Samtliga bibliotek kommer att vara stängda för allmänheten men hålla öppet för grundskolans och förskolans verksamheter. Det går fortfarande att få böcker hemlevererade via tjänsten Boken kommer, för mer information läs här på Götabibliotekens webbplats.

Kulturskolan

Dansgruppen för de äldsta eleverna är inställd.
Orkestern för de äldsta eleverna in inställd.
Verksamheterna för elever födda 2005 eller senare pågår som vanligt.

Fritidscentrum

All verksamhet håller stängt.

Besluten har fattats av Kultur- och utbildningsnämndens ordförande Göran Fältgren (S) i samråd med krisledningsstaben. 

Vuxenstudier

Bildningschefen har i samråd med krisledningsstaben beslutat att teoretiska kurser inom vuxenutbildningen bedrivs på distans till och med 1 mars 2021. Vissa delar inom Yrkesvux sker på skolan.

Svenska för invandrare SFI

Från och med måndagen den 2 november genomförs all undervisning i SFI genom fjärr- och distansundervisning. 

Läs mer här om kommunens hantering av coronapandemin!