strand vättern sand

Badsommar

Nu är det äntligen badsommar! Badbryggorna är på plats och vattentempemeraturen på väg upp. Bästa badläget, men tänk på att vara fortsatt försiktig och att hålla avstånd!

Badbryggor

Badbryggorna är på plats på de kommunala badplatserna och vi förklarar badsommaren för invigd!

Flotte vid slottet

Båtbryggorna vid slottet har varit populära som badplats för Vadstenas ungdomar. Det har emellertid inte varit någon säker plats. Ett alternativ har efterfrågats och det blir en badflotte vid sidan av stora Hamnpiren. Innan iläggning behöver den lite ompyssling av kärleksfulla snickarhänder men förhoppningsvis är den klar för iläggning i vecka 26.

Äntligen bilfritt bad!

Förra året kom det många synpunkter till kommunen som tog upp problemet med trafiksituationen vid Tycklingebadet. Badstranden förvandlades till parkeringsplats för både vanliga bilar och husbilar. Många barnfamiljer kände oro för att gå eller att cykla ut till badplatsen. I år har vägsamfälligheten beslutat om att det från den 15 juni och tre månader framåt ska vara bilfritt. Har du handikapptillstånd är du välkommen att bila ut till badet och parkeringsplatser finns iordningsställda. För övrigt är badstranden nu omgärdat av ett litet staket. Då blir det en större och säkrare yta att bada, sola och leka på. Och så blir det lättare att hålla avstånd. Hundarna får som vanligt bada på sin egen badstrand.

Många badställen

Vadstena kommun erbjuder många olika badstränder. Vi får alla plats och upptäck gärna en ny i år. Vid Folkhögskolan finns en ramp som gör det lätt att komma i. Se hela listan här.

Håll avstånd!

Det är precis just nu som vi i Vadstena måste vara extra försiktiga när vi umgås. Undvik stora folksamlingar, håll avstånd i glasskön och i vattnet.

OBS! Bilden är inte tagen i Thailand utan vid friluftsbadet i Tycklinge!