nominering intra web service award

Kommunens internwebb nominerad till pris på Web Service Award-galan 2018.

Den 30 januari utses Sveriges bästa webbplats, app och intranät på galan Web Service Award 2018.  20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fem kategorier. Tävlingen utgår ifrån Sveriges största webbplatsundersökning med svar från över 147 000 respondenter och Vadstena kommun är en av de nominerade i kategorin ”bästa intranät”.

Ett intranät kan ses som en intern webbplats, en samling webbsidor och webbapplikationer avsedda att vara ett verktyg och en intern kommunikationskanal för en organisations medarbetare. Vadstena kommun lanserade sitt första intranät i juni 2017 och ett år senare genomfördes en undersökning för att se hur väl internwebben tagits emot bland de anställda och för att få ett sk. Web Service Index, en utvärdering på användarnytta, design, sökverktygsfunktion mm.  I samband med denna undersökning kvalificerade sig också kommunen automatiskt till tävlingen Web Service Award, som är en nationell tävling där en expertjury använder besökarnas omdömen för att sedan utse Sveriges bästa webbplatser, intranät och appar.

I den undersökning som genomfördes gav användarna internwebben höga betyg på flera områden, bl.a användarvänlighet, design och information, något som alltså resulterade i en nominering till kategorin ”bästa intranät” i tävlingen.  

Vadstena kommun tävlar tillsammans med Försäkringskassan, Fortifikationsverket och Systembolaget. Vinnare utses på Web Service Award-galan som äger rum i Stockholm den 30 januari 2019.
Läs mer om galan här.