Tony bibliotekschef

Han blir bibliotekets nya chef

Tony Melander blir ny chef på Vadstena bibliotek. Han börjar sin tjänst den 15 juni.

-Jag är mycket glad över att kunna hälsa Tony välkommen tillbaka till Vadstena och till biblioteket, säger Johan Wernström, Bildningschef. Tony känner redan många av bibliotekets besökare och hans erfarenheter och bakgrund blir en värdefull tillgång för oss i det fortsatta arbetet med att stärka biblioteket som en välbesökt, demokratisk och tillgänglig mötesplats.

Tony arbetade under 2018 på biblioteket men återvände sedan till sina hemtrakter Uppsala. Det blev dock en kort sejour eftersom han insåg att det var i Vadstena han ville vara och nu är han alltså tillbaka som bibliotekarie och som chef.

-Staden och det fina biblioteket tog mitt hjärta 2018 och höll det sedan kvar i ett fast och kärleksfullt grepp. Så när chansen att återvända dök upp tvekade jag inte, utan tog den direkt.

Efter att ha jobbat runt 20 år på gymnasiebibliotek brinner Tony extra mycket för språk och källkritik.

-Det ska bli fantastiskt roligt att få leda biblioteket  på en resa i språkens och berättelsernas tecken. Med språk och berättelser kommer också vikten av att kunna tro på det man läser och hör. Att vara källkritisk i en värld med falska påståenden och filterbubblor har aldrig varit viktigare än nu och det kommer jag jobba stenhårt för här i Vadstena, säger Tony.